Στην περιοχή μας υπάρχουν συνολικά οχτώ (8) εκκλησίες. Οι τέσσερις (4) βρίσκονται στο χωριό, δύο (2) στην Παλιοκαΐτσα και τέλος άλλες δύο (2) στα Ιαματικά λουτρά (Καΐτσας-Δρανίστας).
Ξεκινώντας από τον Πολιούχο του χωριού μας 'Αγιο Νικόλαο, που η οικοδόμηση του συνδέεται με τη μεταφορά του χωριού από την παλιά του τοποθεσία στη σημερινή του θέση το 1908. Μετά το μεγάλο σεισμό του 1954 ανακαινίστηκε και από τους πρώτους μήνες του 2015 έχει πάρει τη σημερινή του μορφή με τη νέα ανακαίνιση στον τρούλο και στη στέγη από διάφορες δωρεές. (Γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου).
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε το 1963 από τον Ιάκωβο Κουτρούμπα (Ηγούμενο της μονής Κορώνης). (Γιορτάζεται στις 26 Οκτωβρίου, επίσης γίνεται λειτουργία και στις 6 Αυγούστου, της Μεταμορφώσεως).
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Παλιοκαΐτσα, ήταν μεγαλύτερη από την σημερινή, καθώς στα χρόνια του εμφυλίου γκρεμίστηκε και ανεγέρθη το 1955 από τον Αντωνίου Ν. Καπάλα. Το παράδοξο ήταν πως ενώ γκρεμίστηκε ολόκληρος ο Ναός, η εικόνα του Αγίου Γεωργίου παρέμεινε ανέπαφη. (Γιορτάζεται στις 23 Απριλίου. Επίσης στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου γίνεται και λειτουργία στις 20 Ιουλίου, του Προφήτη Ηλία).
Η εκκλησία της Παναγίας (Κοίμηση της Θεοτόκου), βρίσκεται στην Παλιοκαΐτσα και ήταν ο μεγαλύτερος Ναός του παλιού χωριού. Γκρεμίστηκε στην εποχή της Τουρκοκρατίας, ξαναχτίστηκε και το 2010 ανακαινίστηκε έχοντας πάρει τη σημερινή του μορφή. (Γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου, επίσης γίνεται λειτουργία και την Παρασκευή μετά το Πάσχα, της Ζωοδόχου πηγής).
Η εκκλησία του Αγίου Πολυκάρπου ανεγέρθη το 1988 με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Βαρβατάκη. Παρ' όλα αυτά το 1991 εκλάπη η λειψανοθήκη με την Ιερή κάρα του Αγίου Πολυκάρπου. Το 2012 ανακαινίστηκε κυρίως στους τρούλους του ναού, από διάφορες δωρεές. Τα εγκαίνιά του είναι στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά γιορτάζονται την πρώτη Κυριακή του μήνα, για να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση πιστών. (Γιορτάζεται στις 23 Φεβρουαρίου).
(Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του Αγίου Πολυκάρπου εδώ όπως μας την διηγείται ο συγχωριανός μας Πολύκαρπος Δ. Αμπράζης).
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζει και το χωριό μας. Πέρα από το πανηγύρι που γίνεται λειτουργία στο Ναό, λειτουργεί και το Σάββατο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού. (Γιορτάζεται στις 26 Ιουλίου-Θρησκευτικό πανηγύρι).
Η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία βρίσκεται στα λουτρά, χτίστηκε από τον Ηγούμενο μονής Κορώνης Ιάκωβο Κουτρούμπα. Μόνασε εκεί και σαν Μοναχός ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ (1974-1988). (Γιορτάζεται στις 27 Ιουλίου).
Τέλος είναι και η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στα λουτρά, η οποία λειτουργείται κάθε Σάββατο από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. (Γιορτάζεται την 1η Ιουλίου).