Αναμφισβήτητα ένα ξεχωριστό, μεγαλοπρεπές έργο (μνημείο) του χωριού μας, αλλά και της περιοχής γενικότερα. Ένα καλλιεπές κτίσμα, το καλύτερο που υπάρχει σε πολλές μητροπόλεις της Ελλάδας. Από το 1996 έχει πάρει θέση δίπλα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, με το επιβλητικό του ύψος να φτάνει τα 22 μέτρα, το κάνει ορατό από εκατοντάδες μέτρα μακριά. Επίσης γίνεται ορατό και από κάθε γωνιά του χωριού, και ακόμη πιο αισθητό με το κάθε χτύπημά του. Η ανέγερσή του κράτησε 2 χρόνια, και τον Αύγουστο του 1996 έγιναν τα εγκαίνια του.
  Στη συνέχεια θα δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του: Ξεκινώντας από τα θεμέλιά του, αυτά φτάνουν τα 4 μέτρα βάθος και το ύψος του φτάνει τα 22 μέτρα. Οι τρείς καμπάνες του έχουν βάρος 150 kgr, 220 kgr, και 300 kgr αντίστοιχα, και είναι συντονισμένες να χτυπούν μελωδικά. Το ρολόι είναι μεγάλης ακρίβειας και συνδεδεμένο με δορυφόρο, με πόλη της Γερμανίας, το λάθος είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο άπειρο, το οποίο όμως και πάλι υπάρχει μηχανισμός που το επαναφέρει στην ακριβή ώρα, ακόμη και μετά από διακοπή ρεύματος. Τέλος οι δείκτες του ρολογιού μπορούν ν' αντέξουν βάρος έως και 60 kgr o καθένας.
  Εμπνευστής, σχεδιαστής και δωρητής αυτού του "μνημείου" στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είναι ο κ. Ιωάννης Γ. Δραγούνης, όπου κατά καιρούς η προσφορά του στο χωριό μας ήταν ανεκτίμητη.

JavaScript Slideshow