Το 1984 ιδρύθηκε η Κίνηση Νέων Καΐτσας Δομοκού. Ένα σωματείο με έδρα τη Μακρυρράχη, που ως σκοπό έχει μέσα από την οργάνωση και τη συμμετοχή των νέων του  χωριού στην πραγματοποίηση των παρακάτω σκοπών: Την εξύψωση και την ανάπτυξη του εκπολιτιστικού, πνευματικού, ηθικού, κοινωνικού, βιοτικού επιπέδου των μελών και γενικότερα των κατοίκων του χωριού. Μέσα από την καλή επικοινωνία και τις καλές σχέσεις των μελών του, την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του χωριού. Επίσης σκοπό έχει τη συμμετοχή των μελών σε ζητήματα κοινωνικού, εκπολιτιστικού και μορφωτικού περιεχομένου. Ακόμη τη συνεργασία με άλλους Συλλόγους που έχουν κοινούς στόχους, όπως και την οργάνωση διαφόρων ψυχαγωγικομορφωτικών εκδηλώσεων όπου μέσα από αυτές θα διατηρηθούν τα έθιμα της λαϊκής παράδοσης του χωριού. Τέλος την αξιοποίηση των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του χωριού.
  Από τα πρώτα ιδρυτικά του μέλη, έως και το τελευταίο απλό μέλος, η προσφορά όλων (ο καθένας με τον τρόπο του), ήταν και είναι σημαντική. Σημαντικό ρόλο έχει όλα αυτά τα χρόνια και στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσα από τη συμμετοχή των μελών, είτε μέσα από την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, είτε με τη βοήθεια των νέων για την καλύτερη διοργάνωσή τους, σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλογο Απανταχού Καϊτσιωτών και τους υπόλοιπους φορείς.
  Από τα χρόνια της ίδρυσής του έως και σήμερα, ο χώρος του Συλλόγου ήταν και είναι σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης των νέων του χωριού και όχι μόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η παρουσία των νέων είναι πολυάριθμη. Τα τελευταία χρόνια το κτίριο έχει ανακαινιστεί, κάνοντας πιο ευχάριστες τις ώρες παραμονής των νέων στο Σύλλογο. Κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες μάθησης και ενημέρωσης των νέων πάνω σε διάφορα αντικείμενα, μέσα από διάφορες προσφορές συγχωριανών και γενικότερα ανθρώπων που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους νέους που περνούν κάποιες από τις ώρες τους εκεί, είτε αυτές αφορούν εκπαιδευτικό υλικό είτε ψυχαγωγίας. Στο κτίριο υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων από τη βιβλιοθήκη που παρέχει η Κίνηση Νέων, πέρα από τηλεόραση και μουσική, μπορεί κάποιος να βρει επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, τάβλι, πινγκ - πονγκ, κιθάρα κ.π.ά.

              Επικοινωνία:  kinisi.neon.kaitsa@gmail.com                                               Η σελίδα μας στο facebook
   

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 11 & 12 Αυγούστου 2018 στην Καΐτσα

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Αύγουστο του 2018 όπως δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Καΐτσα" (Απρίλιος - Ιούνιος) είναι το εξής:
Με την Κίνηση Νέων να διοργανώνει τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σάββατο   11/08/2018

07:30   Θεία Λειτουργία στην Αγία Παρασκευή.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνος δέηση για τους ευεργέτες Γιάννη και Στέλλα Δραγούνη και στην συνέχεια η παραδοσιακή φασολάδα, που καθιερωμένα παρασκευάζουν οι Γιώργος Τριαντόπουλος και Αποστόλης Μπουλούζος. Οι πίτες και τα ψωμιά από τις Καϊτσώτισσες θα είναι ευπρόσδεκτα, για να συμπληρωθεί το τραπέζι στο Παυσίλυπο της Αγίας Παρασκευής. Προσκαλούμε επίσης και τους τραγουδιστάδες των παραδοσιακών τραγουδιών του χωριού ή των φίλων της Καΐτσας για να ολοκληρώσουμε αυτό το θαυμάσιο τμήμα της εκδήλωσης.

22:00    Πάρτι νεολαίας στη Κίνηση Νέων Καΐτσας.
Ένα πάρτι που έγινε θεσμός, και οι νέοι του χωριού μας ελκύουν μεγάλη προσέλευση νέων της περιοχής!

Κυριακή   12/08/2018

21:00    Παραδοσιακή βραδιά.
Στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του χωριού θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί απ' τα χορευτικά μας, η απονομή του Δραγούνειου Βραβείου στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τη δημοτική ορχήστρα του Γιάννη Τσαπρούνη, της Βίκης Πανταζή και στο κλαρίνο τον Κωνσταντίνο Παντίδο!
Για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Κίνηση Νέων Καΐτσας τις ημέρες των εκδηλώσεων, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να ενημερώσουν έγκαιρα τους υπεύθυνους.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Κίνηση Νέων Καΐτσας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει και σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Κίνησης Νέων το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018!