Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1989. Κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή αναλογιζόμενοι πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα χωριά αφιερώνουν κάποιες ημέρες του καλοκαιριού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, μετά το πανηγύρι του χωριού μας, της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου). Είναι εκείνη η περίοδος που οι περισσότεροι Απανταχού Καϊτσιώτες και όχι μόνο, βρίσκονται στο χωριό για να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και ξεκούρασης. Είναι ο θεσμός που μέσα από τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και γενικότερα της περιοχής μας.
  Όλα αυτά τα χρόνια συνήθως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά αρχές Αυγούστου, και διαρκεί 3 έως 5 ημέρες. Κάθε χρόνο αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων είναι η αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο αγροτικό ιατρείο του χωριού, όπου η συμμετοχή όσων περισσότερων εθελοντών, κρίνεται απαραίτητη. Η απονομή του Δραγούνειου βραβείου, μια πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Γ. Δραγούνη που έχει καθιερωθεί από το 1990, με σκοπό να ανταμείβει τους κόπους και τη σκληρή δουλειά των νέων του χωριού, για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Η κεντρική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, από το χορευτικό συγκρότημα του χωριού, καθώς επίσης και η αρτοκλασία στην Αγία Παρασκευή που συνοδεύεται με το σερβίρισμα παραδοσιακής φασολάδας και με το διαγωνισμό πίτας και ζυμωτού ψωμιού στο Παυσίλυπο της Αγίας Παρασκευής. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα διαφοροποιείται, με τη διοργάνωση ξεχωριστής λαϊκής βραδιάς, θεατρικής παράστασης, θέατρο σκιών και διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων που αποφασίζονται εκείνη την περίοδο.
  Πλέον θα έχετε τη δυνατότητα, πέρα από την ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων μέσω της εφημερίδας μας, και της διανομής του γενικότερα, να το βλέπετε αναρτημένο και στη σελίδα μας.5°  Καλοκαιρινό Πάρτι στην Κίνηση Νέων
Σάββατο   06/08/2016 και ώρα 21:30 η Κίνηση Νέων διοργανώνει το 5° συνεχόμενο καλοκαιρινό πάρτι στο χώρο της Κίνησης Νέων.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 12 & 13 Αυγούστου 2016 στην Καΐτσα
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Αύγουστο του 2016 όπως δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Καΐτσα" (Απρίλιος - Ιούνιος) είναι το εξής:
Με την Κίνηση Νέων να διοργανώνει τις αθλητικές δραστηριότητες.

Παρασκευή   12/08/2016
09:00   Αγία Παρασκευή: Θ. λειτουργία - αρτοκλασία - φασολάδα - τρισάγιο για τους ευεργέτες.

18:30   Αγώνας ποδοσφαίρου: Καΐτσα-Περιβόλι.

Σάββατο   13/08/2016
10:00   Τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ - πονγκ) - Στην Κίνηση Νέων.

18:00   Αγώνας μπάσκετ: Καΐτσα-Περιβόλι.

21:00   Έναρξη κεντρικής Εκδήλωσης - Χορευτικά - ορχήστρα Γιώργου Μάγκα - Απονομή Δραγούνειου βραβείου επιτυχόντων σε Ελληνικό ΑΕΙ κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2015.

Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Αυτές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του καφενείου Ζαβού. Ευελπιστούμε ότι θα τις τιμήσετε με την παρουσία σας και θα ενισχύσετε τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Κίνηση Νέων Καΐτσας τις ημέρες των εκδηλώσεων, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να ενημερώσουν έγκαιρα τους υπεύθυνους.

JavaScript Slideshow
(Βίντεο - Εκδηλώσεις 1991) Από το αρχείο του Κώστα Βλαχάκη.
Δείτε φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις - Αύγουστος 2015!
Δείτε φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις - Αύγουστος 2016!